12 Δεκ 2008

"Έφυγε ο Τάσσος"Απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας."Έφυγε" ο Τάσσος Παπαδόπουλος"


Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγο ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Τους τελευταίους μήνες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνονταν διαρκώς και στα τέλη Νοεμβρίου κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του από την ιδιωτική κλινική στην οποία νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν πρόεδρος της Κύπρου από το 2003 ως και το 2008. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1934 και σπούδασε Νομικά στο Λονδίνο. Ασχολήθηκε με την πολιτική από μικρή ηλικία και το 2003 εξελέγη στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας υποστηριζόμενος από το Δημοκρατικό Κόμμα, το ΑΚΕΛ και το ΚΙΣΟΣ. Συνέδεσε την πολιτική του πορεία με την αντίθεσή του στο σχέδιο Ανάν, αλλά και με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην τελευταία συνέντευξ που έδωσε, στις 11 Νοεμβρίου στην "Καθημερινή της Κύπρου" είχε υπεραμυνθεί των χειρισμών του και είχε εκφράσει την απαισιοδοξία του σχετικά με μια πιθανή επίλυση του Κυπριακού εντός του 2009.
http://www.enet.gr/ 12/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: