1 Δεκ 2008

Ζωντανή Ιστορία


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο (29/11/2008) το Συμπόσιο Ιστορίας στη Λεμεσό με τίτλο:"Λεμεσός:Αναπολώντας τα παρελθόντα, Η Ιστορία της Πόλης μου".Πανεπιστημιακοί,μελετητές-ερευνητές της Ιστορίας της Λεμεσού, υποψήφιοι διδάκτορες Ιστορίας,συγγραφείς, ζωντάνεψαν με τις εισηγήσεις τους πολλές πτυχές της ιστορίας της περιόδου της Αγγλοκρατίας αυτής της πόλης.Το συμπόσιο οργάνωσαν από κοινού ο "Φιλελεύθερος", το Παν/μιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ.Αξίζει να προβάλλεται και να αναδεικνύεται η Τοπική Ιστορία και είναι επιτέλους καιρός να ενταχθεί και στα Αναλυτικά Προγράμματα της Ιστορίας στη Μέση Εκπαίδευση.
Το ακροατήριο χειροκρότησε θερμά την Έλλη Μιχαηλίδου, την οποία παρουσίασε ο κ. Τίτος Κολώτας,δημοσιογράφος-ερευνητής," μια πρωτοπόρα Λεμεσιανή με ρηξικέλευθες ιδέες για τη χειραφέτηση της γυναίκας".
Για μια άλλη ξεχωριστή γυναικεία προσωπικότητα της Λεμεσού-όχι εν ζωή βέβαια-μίλησε και η γράφουσα.Πρόκειται για την Πολυξένη Λοϊζιάδα(1855-1942),μια φυσιογνωμία με πολυσχιδή δράση:εκπαιδευτική,συγγραφική,φεμινιστική.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές!
Αναμένουμε τώρα την έκδοση των πρακτικών του Συμποσίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: