12 Νοε 2008

Αριστοτέλης και πάλι


Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΠΕΦ για το ενδιαφέρον συνέδριο που διοργάνωσε πρόσφατα(6-8 Νοεμβρίου 2008).Οι εισηγήσεις για τον Σταγειρίτη φιλόσοφο κέρδισαν το ενδιαφέρον των συνέδρων που συμμετείχαν σε όλες σχεδόν τις συνεδρίες και τις συζητήσεις.Αναφέρω ενδεικτικά κάποιες από τις εισηγήσεις, χωρίς να σημαίνει πως οι άλλες υστερούσαν:η εισήγηση του Δ. Λυπουρλή "Πλάτων- Αριστοτέλης:δάσκαλος-μαθητής", "Ο φιλόσοφος της πόλης έστιν ένεκεν..."του Κύπριου Αλέξιου Πέτρου,"Να ζει κανείς ή να ... ζει καλά;" της Ζ. Αντωνοπούλου, "Ο αριστοτελισμός ως ανάχωμα στις στρεβλώσεις της παγκοσμιοποίησης" του Κυριάκου Κατσιμάνη, "Ένα διδακτικό σενάριο για τα Ηθικά Νικομάχεια με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας" της συναδέλφου Ειρήνης Ροδοσθένους.
Μπορεί,λόγω και του θέματος, να μην προκλήθηκαν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις στη συζήτηση, όμως υπήρξε γόνιμος διάλογος, κατατέθηκαν απόψεις και προβληματισμοί και κυρίως τονίστηκε η αξία του φιλοσόφου.Καθώς σήμερα ζούμε σε εποχές πολιτικής αλλοτρίωσης και "εικονικών πολιτών", καλό είναι να μελετήσουμε ξανά τις υποθήκες του Αριστοτέλη.
Όσο για την κυπριακή αποστολή αποκόμισε πολλά από τη συμμετοχή της στο συνέδριο. Επιμόρφωση, ποιοτική ψυχαγωγία και αξιοποίηση της παραμονής στην Αθήνα για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων.Και υπάρχουν τόσες αξιόλογες παραστάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: