12 Φεβ 2011

Μαζί για τη λύση,Εκδήλωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης(Προσθήκη)

Ανακοίνωση της Πλατφόρμας Ε/κ και Τ/κ  Εκπαιδευτικών "Ενωμένη Κύπρος", Ελληνοκυπριακό Τμήμα





Προσθήκη(13-2-11)

 *************
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ, 12/2/2011

Πλατφόρμα Ε/κ και Τ/κ Εκπαιδευτικών "Ενωμένη Κύπρος", Ελληνοκυπριακό Τμήμα
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Μαζί για τη λύση

Σάββατο 12/02/2011 - 11:00 πμ

Λευκωσία - Τέρμα Λήδρας

Ο νέος μαζικός ξεσηκωμός των Τουρκοκυπρίων φέρνει και πάλι δραματικά στο προσκήνιο, για μια ακόμα φορά τη δυνατότητα ανατροπής της διχοτόμησης. Οι μαζικές διαμαρτυρίες των συμπατριωτών μας υπενθυμίζουν την απελευθερωτική δύναμη που κρύβει η συλλογική δράση ενώ όμως ταυτόχρονα μας ειδοποιούν ότι ο χρόνος επείγει και ότι για όλους μας «η μόνη μας λύση είναι ή λύση».

Η πρόκληση είναι σαφής: δεν πρέπει να αφήσουμε τους Τουρκοκύπριους μόνους στην αντίστασή τους στο « μητρικό εναγκαλισμό» αλλά πρέπει επίσης να αναλάβουμε τη δική μας ευθύνη, ζητώντας από την κοινωνία και την πολιτική ηγεσία να αποβάλουν κάθε αναβλητικότητα.

Οι ταυτόχρονες ειρηνικές και μαζικές κινητοποιήσεις και στις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος μπορούν να δημιουργήσουν και να επιβάλουν κλίμα λύσης. Η διχοτόμηση δεν μπορεί να επιβιώσει αν η κοινωνία την ακυρώνει κάθε μέρα.

Στο τέρμα της Λήδρας τη συγκέντρωση του Σαββάτου θα χαιρετήσουν Τουρκοκύπριοι συνδικαλιστές, η δήμαρχος Ελένη Μαύρου, ο Τάκης Χατζηδημητρίου και θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Πλατφόρμας και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: