2 Ιαν 2009

"Τα πρόσωπα της χρονιάς"

Από την ψηφοφορία που διοργάνωσαν "ΤΑ ΝΕΑ" φαίνεται ότι ο χώρος του θεάματος προσελκύει το ενδιαφέρον των αναγνωστών.Πολιτικοί,συγγραφείς,ποιητές, άνθρωποι από το χώρο της Τέχνης και των Γραμμάτων,δημοσιογράφοι, επιστήμονες... "δεν έχουν τόση πέραση".Αυτό το αποτέλεσμα, βέβαια, δεν μπορεί να αποτελεί από μόνο του ένδειξη προτιμήσεων.Άλλωστε γι΄αυτό θα χρειαζόταν μια κοινωνιολογική ανάλυση.
.......................................................
"Λαμπερά" τα πρόσωπα της χρονιάς
Πρώτος ο Λάκης Λαζόπουλος στην ψηφοφορία που διοργάνωσαν «ΤΑ ΝΕΑ»
Τρεις εκπρόσωποι από το χώρο του θεάματος ήταν οι πρώτες επιλογές για την ψηφοφορία του Προσώπου της Χρονιάς. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος το 2008 έκανε ρεκόρ τηλεθέασης με τη σατιρική εκπομπή του. Συγκέντρωσε 3.429 ψήφους που αντιστοιχούν στο 14,49% αυτών που ψήφισαν. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο οποίος τη χρονιά που πέρασε έκανε τη μεγάλη επιστροφή στον χώρο του θεάματος, μετά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε. Συνολικά συγκέντρωσε 2.627 ψήφους, οι οποίες αντιστοιχούν στο 11,1%. Την τριάδα των καλλιτεχνών συμπληρώνει ο Πέτρος Φιλιππίδης, που έκλεισε το 2008 με μεγάλη επιτυχία σε θέατρο, σινεμά, τηλεόραση. Συγκέντρωσε 2.362 ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 9,98% το
υ συνόλου.
Πρώτος ανάμεσα στους πολιτικούς ανακηρύχθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, συγκεντρώνοντας 1.685 ψήφους, ή το 7,12% του συνόλου, και με αυτές κατέκτησε την 5η θέση. Στην ψηφοφορία που διοργάνωσαν «ΤΑ ΝΕΑ» και το in. gr έλαβαν μέρος συνολικά 23.660 αναγνώστες, που επέλεξαν ανάμεσα σε 43 πρόσωπα τα οποία ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε ή έκαναν τη δική τους επιλογή για το πρόσωπο του 2008.

Δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ,2/1/2009
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: