26 Απρ 2015

Παρουσίαση της συλλογής "Σημάδια για το δρόμο" στην Αθήνα(17/4/2015).Μέρος 1ο

Φωτό:Ηλίας Προβόπουλος

Μια ξεχωριστή βραδιά με ποίηση και μουσική στο Polis Art Cafe!
Ήταν ένα ανοιξιάτικο βράδυ του Απρίλη,από εκείνα που χαράζονται ανεξίτηλα στη μνήμη και καταγράφονται ως ανάμνηση ξεχωριστή και όμορφη.
Η συντροφιά στο κατάμεστο Πόλις Αρτ εκλεκτή.Φίλοι αγαπημένοι και συνάδελφοι,καλλιτέχνες,ποιητές,συγγραφείς...Φορτισμένη συναισθηματικά η ατμόσφαιρα.Είχα τόσους πολλούς-καλούς φίλους και δεν το ήξερα;Άλλοι ήρθαν για να βρεθούμε ξανά,άλλοι για να συναντηθούμε κι από κοντά,άλλοι γιατί αγαπούν την ποίηση...Και γίναμε όλοι μια παρέα!

 Ο οικοδεσπότης κ.Βασίλης Χατζηιακώβου μας καλωσόρισε όλους στο ζεστό και φιλόξενο Polis Art.
Ο κ.Β.Χατζηιακώβου.Φωτό:Γιάννης Κωβαίος

Η κ.Αγγελική Ριαλά,εκ μέρους των Εκδόσεων Ακτίς, δεν αρκέστηκε μόνο στον τυπικό χαιρετισμό αλλά προχώρησε και σε μια ουσιαστική και εύστοχη παρουσίαση της συλλογής.

Η κ.Αγγελική Ριαλά.Φωτό:Γιάννης Κωβαίος
Τα "Σημάδια για το δρόμο" παρουσίασαν δύο εξαιρετικές φιλόλογοι-συγγραφείς- και αγαπημένες φίλες- η κ.Αγάθη Γεωργιάδου και η κ.Ελένη Πατσιατζή.Τα κείμενα,που κατά γενική ομολογία,πέτυχαν να δώσουν διεισδυτικές και πολυεπίπεδες πτυχές στα ποιήματα της συλλογής,θα δημοσιευτούν σε επόμενες αναρτήσεις των "Επισημάνσεων".

Η κ.Αγάθη Γεωργιάδου.Φωτό:Γ.Κωβαίος
Η κ.Ελένη Πατσιατζή.Φωτό:Γ.Κωβαίος

Την εκδήλωση "έντυσαν" μουσικά δυο εξαιρετικοί καλλιτέχνες,η Τέτη Κασιώνη(τραγούδι,κιθάρα) και ο Μάρκος Κώτσιας(πιάνο).
Η Τέτη και ο Μάρκος.Φωτό:Ηλίας Προβόπουλος
Ο Κωνσταντίνος Μελίδης,guest star της βραδιάς,ερμήνευσε μοναδικά δύο κυπριακά τραγούδια,το "Γιασεμί" και τον "Βοσκό".

Ο Κωνσταντίνος Μελίδης.Φωτό:Ηλίας Προβόπουλος
Η Παυλίνα Στυλιανού,επίσης guest star της βραδιάς,απάγγειλε ένα ποίημα από τη συλλογή.Ο Κωνσταντίνος και η Παυλίνα είναι κύπριοι καλλιτέχνες,που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.Μεγάλη μου τιμή που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση.

Η Παυλίνα Στυλιανού.Φωτό:Ηλίας Προβόπουλος
Ο εκλεκτός φίλος,συνάδελφος,συγγραφέας-ποιητής Γιάννης Κωβαίος, χαιρέτισε την εκδήλωση με πολύ ζεστά λόγια.
Ο κ.Γιάννης Κωβαίος

 Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους φίλους,εκλεκτούς κι αγαπημένους, που με τίμησαν με την παρουσία τους!!!
Τα "Σημάδια για το δρόμο" μας έφεραν κοντά
κι άνοιξαν δρόμους για πολλά ταξίδια στο όνειρο...

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους φίλους που κάλυψαν με φωτογραφίες και βίντεο την εκδήλωση.Τον Ηλία Προβόπουλο,τον Δημήτρη Χριστόπουλο,τον Γιάννη Κωβαίο,τον Αντώνη Μιχαηλίδη,τον Γιάννη Ρουμπάκη.

Φωτό:Ηλίας Προβόπουλος
Με τον κ.Βασίλη Χατζηιακώβου
Με την Αγγελική Ριαλά
Με την Αγάθη Γεωργιάδου και την Ελένη Πατσιατζή
Με την Τέτη Κασιώνη
Με τον Ηλία Προβόπουλο
Με φίλους αγαπημένους
 
Με τον Κωνσταντίνο Μάντη, συνάδελφο και φίλο
Δυο ποιήτριες-συγγραφείς,η Ματίνα Νίκα και η Βέρα Βασιλείου- Πέτσα
****
Και ένα απόσπασμα από τον δικό μου χαιρετισμό στην εκδήλωση:

Καλησπέρα, λοιπόν κι από μένα!
 Πόσο χαίρομαι που βλέπω ανάμεσά σας αγαπημένους φίλους,συναδέλφους,ποιητές,συγγραφείς,καλλιτέχνες,δασκάλους,συνοδοιπόρους των ιστολογίων. Είσαστε όλοι εκλεκτοί και ξεχωριστοί για μένα!
Να πω ότι είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι απόψε εδώ μαζί σας; Να πω ότι σε τέτοιες στιγμές τα λόγια φτωχαίνουν; Το ξέρετε άλλωστε. «Φτωχή η ποίηση για να χωρέσει εσάς» για να παραφράσω κι ένα στίχο μου…
…….
Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, που με κάθε τρόπο αγκάλιασε και στήριξε την απόφασή μου, να προχωρήσω στην έκδοση αυτής της συλλογής. Το ίδιο και στους φίλους μου, παρόντες και απόντες που με παρότρυναν, με ενθάρρυναν και με στήριξαν.
Θέλω,επίσης, να ευχαριστήσω θερμά:
Τον εκδοτικό οίκο Ακτίς, τον Σταύρο Σταύρου και την Αγγελική Ριαλά που εμπιστεύτηκαν τα ποιήματά μου. Ιδιαίτερα την Αγγελική, που ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μου και στήριζε κάθε μου βήμα(και που μου έκανε την τιμή να ταξιδέψει από την Κύπρο για την αποψινή βραδιά).
Τον κύριο Βασίλη Χατζηιακώβου που μας φιλοξενεί στο τόσο ζεστό και ποιητικό Πόλις Αρτ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία και για τα όμορφα λόγια που είπατε στον χαιρετισμό σας, κύριε Χατζηιακώβου.

Θερμές ευχαριστίες οφείλω και στους συντελεστές της αποψινής βραδιάς:
Τις αγαπημένες φίλες, Αγάθη Γεωργιάδου και  Ελένη Πατσιατζή που παρουσίασαν τη συλλογή μου και απάγγειλαν τους στίχους μου. Αγάθη και Ελένη, σας ευχαριστώ! Κι ας μην αρκεί…
Την Τέτη Κασιώνη και τον Μάρκο Κώτσια που απόψε μας χάρισαν υπέροχες μουσικές. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Τέτη που μέσα σε ελάχιστο χρόνο ετοίμασε τα τραγούδια που της ζήτησα και τα ερμήνευσε τόσο αισθαντικά.
Τον Κωνσταντίνο Μελίδη και την Παυλίνα Στυλιανού,καλλιτέχνες συμπατριώτες μου από την Κύπρο,που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα και μου επιφύλαξαν τόσο όμορφες εκπλήξεις απόψε.
Ευχαριστώ εκ βαθέων και τους φίλους που συνέβαλαν στην προβολή της αποψινής εκδήλωσης με αναρτήσεις τους σε ιστολόγια και μέσα μαζικής δικτύωσης.
….
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους εσάς, που ήσασταν απόψε εδώ μαζί μου και μοιραστήκατε τις μικρές λεξούλες μου.
Η απόφασή μου να ταξιδέψω με τα «Σημάδια» μου από την Κύπρο ως εδώ, στην αγαπημένη πόλη της Αθήνας,όσο κι αν αποτελεί τολμηρό εγχείρημα, δείχνει τελικά, πως η Κύπρος δεν είναι και τόσο «μακρινή γωνιά», όπως την αποκαλεί ο Ποιητής. 

Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε με τόσο ζεστά χαμόγελα και τόσο ζεστές καρδιές!!!
****
Ευχαριστώ την Αγγελική Ριαλά για τη δημιουργία του βίντεο!


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια εξαιρετική,ποιητική βραδιά!
Άννα

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Να είσαι γερή, για να προσφέρεις μαγικές λέξεις, νοήματα, ψυχή!

Eva Neocleous είπε...

Άννα.
σ΄ευχαριστώ πολύ!

Ευρυτάνα,
σ΄ευχαριστώ!Να΄σαι καλά!!!