26 Ιουν 2011

Τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα στη Μ.Ε.- Παρουσίαση Εκδήλωσης

Οι κύριοι Τσιάκαλος και Λούης
  
"Τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα στη Μέση Εκπαίδευση"
Μια πολύ αξιόλογη εκδήλωση διοργάνωσαν, από κοινού, τον περασμένο Μάιο, τα Λύκεια Αγίας Φυλάξεως και Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.
Εισηγητής ήταν ο  κ. Γεώργιος Τσιάκαλος,Καθηγητής Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Πρόεδρος της Επιτροπής Διαμόρφωσης των Αναλυτικών Προγραμμάτων και σύντομη    Παρέμβαση έκανε ο κ. Κυπριανός Λούης, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης,
Πρόεδρος της Επιτροπής προώθησης του 1ου Στόχου της χρονιάς( Γνωριμία και εξοικείωση με τις βασικές αρχές, τους στόχους και το περιεχόμενο των Ν.Α.Π) του Υπουργείου Παιδείας.

…………………
Εκδήλωση για τον 1ο Στόχο της χρονιάς
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη(11-5-2011), η εκδήλωση των Λυκείων Αγίας Φυλάξεως και Αγίου Νικολάου με θέμα τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα. Εκπαιδευτικοί τόσο από τα δύο Λύκεια όσο και από άλλα σχολεία Μ.Ε. της Λεμεσού, γονείς και εκπρόσωποι οργανωμένων φορέων παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τους ομιλητές και πήραν μέρος στη συζήτηση που ακολούθησε. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Ε.Ν.Α.Φ. στην Αγία Φύλα και είχε χορηγούς τους Συνδέσμους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Διευθύντρια του Λυκείου Αγίου Νικολάου κ.Μαριγώ Δημητρίου ενώ ο Διευθυντής του σχολείου μας, κ.Παντελής Ιωάννου, έκανε μια σύντομη αποτίμηση των εισηγήσεων και των όσων ακούστηκαν στη συζήτηση.
Ο κ.Γιώργος Τσιάκαλος  αναφέρθηκε στην ομιλία του    στους λόγους που επέβαλαν τον καταρτισμό νέων Α.Π., καθώς  και στις βασικές αρχές, στους στόχους και το περιεχόμενό τους. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη για την εφαρμογή τους. Ο κ.  Κυπριανός Λούης επισήμανε ότι το Υπουργείο Παιδείας καλείται να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις που αφορούν στην εφαρμογή των νέων Α.Π. και οι προσπάθειές του στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση.Όπως υπογράμμισε, το δύσκολο εγχείρημα της επιμόρφωσης, που ξεκίνησε από τον Γυμνασιακό κύκλο πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί και στο Λύκειο. Η διαδικασία αυτή,πρόσθεσε, βρίσκεται σε εξέλιξη και οι επιμορφώσεις των μαχίμων εκπαιδευτικών στα 17 γνωστικά αντικείμενα συνεχίζεται.
Η  εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που κράτησε ως αργά το βράδυ. Αρκετές ήταν οι ερωτήσεις που δέχτηκαν οι δύο εισηγητές, γεγονός που κατέδειξε και το ενδιαφέρον του ακροατηρίου για το θέμα. Τόσο η επικαιρότητα του θέματος των νέων Αναλυτικών, όσο και οι συζητήσεις που γίνονται γενικότερα για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, προσέδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην εκδήλωση. 
Συμπερασματικά, εκπαιδευτικοί  και γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το περιεχόμενο και το στόχο της εκδήλωσης, ευχαρίστησαν τους ομιλητές και συνεχάρησαν τους διοργανωτές.
Ευχήθηκαν παράλληλα την αναγκαιότητα διεξαγωγής παρόμοιων εκδηλώσεων και στο μέλλον.
Εύα Νεοκλέους


Υπεύθυνοι  για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν οι:
Δημήτρης Καραντάνος, Εύα Νεοκλέους, του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως
και Τέρψα Δημητρίου, του Λυκείου Αγίου Νικολάου.



Συνάδελφοι και γονείς
Με τον κ. Ιωάννου,Διευθυντή του σχολείου μου
Συνάδελφοι παρακολουθούν την εκδήλωση
Επίσημοι προσκεκλημένοι
Από το δείπνο που μας πρόσφεραν οι Σύνδεσμοι Γονέων.Στη φωτό διακρίνονται οι Πρόεδροι των δύο Συνδέσμων,οι κύριοι Τσιάκαλος και Λούης,ο κ. Ιωάννου και η κυρία Τέρψα Δημητρίου
Εδώ και ο κ. Καραντάνος
********
Σημείωση:το κείμενο,με κάποιες τροποποιήσεις, δημοσιεύτηκε στα "ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ", το Περιοδικό του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως,καθώς και στο blog "Το Κάτι Άλλο"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στα σχολεία που καταφέρνουν,με συνεργασία,να διοργανώνουν αξιόλογες εκδηλώσεις!