22 Δεκ 2009

Όχι στο νέο κυνήγι μαγισσών(με προσθήκες)



Προσθήκη2(29-12-2009):
Η στοχοποίηση της Θάλειας Δραγώνας
της Ρένας Χόπλαρου
(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον Πολίτη,27-12-2009)
Αναμενόμενες οι επιθέσεις που δέχεται από την άκρα δεξιά η Θάλεια Δραγώνα, καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτής, με αφορμή τον διορισμό της ως Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας. Το ΛΑ.ΟΣ ξέρει ότι απειλείται από τη Ν.Δ λόγω Σαμαρά και ψάχνει μια νέα Ρεπούση που θα το βοηθήσει να κρατήσει τα ποσοστά του. Όπως και στην περίπτωση του βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση, έτσι και τώρα στην περίπτωση της Θάλειας Δραγώνα, το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθιά πολιτικό. Ουσιαστικά το ΛΑ.ΟΣ χτυπάει κάθε άτομο που εργάζεται προς την κατεύθυνση της απάλειψης των φοβικών ταυτοτήτων που παράγει και αναπαράγει το σχολείο. Θέλει να σιωπήσει κάθε άτομο που προάγει την ιδέα της διαπραγμάτευσης και του αναστοχασμού πάνω στη σχέση μας με τους «άλλους». Το σημαντικότερο όμως που κάνει το ΛΑ.ΟΣ είναι να χρησιμοποιεί «το χαρτί Δραγώνα» για να χτυπήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου για την ένταξη των μεταναστών. Οι μετανάστες, εκτός από τους Τούρκους, αποτελούν άλλο ένα κόκκινο πανί για την άκρα δεξιά του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Οι τακτικές που χρησιμοποιεί το ΛΑ.ΟΣ είναι οι παλιές καλές τακτικές κάθε ολοκληρωτικής ιδεολογίας που έχει ως στόχο να εξαφανίσει τις αντίθετες απόψεις. Διαστρέβλωση των απόψεων του αντιπάλου, χτυπήματα κάτω από τη μέση όσον αφορά τις σπουδές του (αδύνατον να μην σκεφτούμε τις αναλογίες με την επίθεση που έγινε στον Τουμάζο Τσιελεπή), κραυγές αγανάκτησης με το παραμικρό και ανάδειξη κάθε ασήμαντου σε μέγα θέμα (βλ. επίσης περίπτωση Τσιελεπή που τόλμησε να πει «τούτος» για τον Βάσο Λυσσαρίδη). Στη περίπτωση της Θάλειας Δραγώνας τα πράγματα αγρίεψαν περισσότερο: έχουμε υποκίνηση των οπαδών για λιντσάρισμα του μισητού ατόμου (βλ. μαύρα χαρτάκια που γέμισε η Αθήνα που καλούν τους «πατριώτες» σε αγώνα εναντίον της «επικίνδυνης» «ανθέλληνος» Δραγώνας). Καθόλου παράξενο που αυτός ο κατασκευασμένος εθνικός πανικός έχει πολύ πραγματικές συνέπειες στη ζωή της εν λόγω πανεπιστημιακού, η οποία αναγκάζεται τώρα να κυκλοφορεί με προστασία. Είναι απίστευτα θλιβερό μια διεθνώς αναγνωρισμένη πανεπιστημιακός που έχει επιλεγεί για τις γνώσεις, τις ιδέες και το δυναμισμό της ως η πιο κατάλληλη για να υλοποιήσει την πολιτική ατζέντα της εκλεγμένης κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να κινδυνεύει με λιντσάρισμα επειδή δεν ανταποκρίνεται στα «εθνικά φρονήματα» της άκρας δεξιάς.
Πώς να αντιμετωπιστεί η άκρα δεξιά;
1) Να «κλαπεί» η θεματολογία της και να υιοθετηθούν σκληρές θέσεις ενάντια στην μετανάστευση και στα εθνικά θέματα; Κλασική τακτική κυρίως των δεξιών κομμάτων που μετακινούνται πιο δεξιά για να την αντιμετωπίσουν. Έτσι όμως υπάρχει ο κίνδυνος να συνθηκολογήσουν με τις ιδέες που υποτίθεται πως θέλουν να εξουδετερώσουν.
2) Να αγνοηθεί; Να διατηρηθεί μια στάση ουδετερότητας απέναντι στην άκρα δεξιά; Να μένει αναπάντητος ο λόγος της και να γίνεται προσπάθεια να συνεχιστούν οι όποιες πολιτικές πέρα από τις αντιδράσεις; Μοιάζει καλή στρατηγική αλλά έτσι υπάρχει ο κίνδυνος ο λόγος της να διεισδύσει ανεμπόδιστος και να επηρεάσει μεγαλύτερη μερίδα ψηφοφόρων.
3) Να αντιμετωπιστεί με ολομέτωπες, ανοικτές επιθέσεις; Υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθεί ότι βάλλεται και ότι φιμώνεται για να σταματήσει να λέει την «αλήθεια».
Προς το παρόν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν μπαίνει σε απευθείας διάλογο με την ακροδεξιά. Συνεχίζει χωρίς καμία υποχώρηση τη νέα μεταναστευτική πολιτική που είχε εξαγγείλει προεκλογικά. Την περασμένη Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο τέθηκε το νομοσχέδιο για την απόκτηση ιθαγένειας από μετανάστες δεύτερης γενιάς. Καιρός ήταν! Προς το παρόν η επιδίωξη της ακροδεξιάς να ορίζει διά του επαπειλούμενου πολιτικού κόστους την πολιτική ατζέντα και να έχει λόγο για το σύνολο του πολιτικού προσωπικού δεν πέρασε.
Καλή τύχη και στον Τουμάζο Τσιελεπή. Τουλάχιστον αυτός δεν κινδύνευσε ακόμα από πραγματικό λιντσάρισμα. Μόνο από ηθικό.

Κωδικός άρθρου: 919598
ΠΟΛΙΤΗΣ - 27/12/2009, σελ. 58
*********************
Προσθήκη1(23-12-2009):
Δείτε στο ΤVXS σχετική ανακοίνωση με τίτλο "Καταγγέλλουν επιθέσεις κατά πανεπιστημιακών από τη νεολαία του ΛΑΟΣ"

H Θάλεια Δραγώνα είναι καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (2007-09), μέλος των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα εκπαίδευσης, δικαιωμάτων και μετανάστευσης.
Το βιβλίο "Τι είν΄ η πατρίδα μας" για το οποίο επικρίνεται κυκλοφορεί από το 1997.Οι επικριτές της βάζουν σε εισαγωγικά και με παραπομπή φράσεις ανύπαρκτες στο βιβλίο.Χτυπώντας την Δραγώνα,έναν εύκολο συγκριτικά με τον Παπανδρέου στόχο,επιχειρούν να εκφοβίσουν,ώστε να μην τολμήσει να υλοποιήσει αλλαγές που σχεδιάζει στην εκπαίδευση και σε σχέση με τους μετανάστες.

Δείτε σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο του Γιώργου Πήττα εδώ

Ακολουθεί κείμενο συμπαράστασης προς τη Θάλεια Δραγώνα:


 Όχι στο νέο κυνήγι μαγισσών


Τις τελευταίες βδομάδες, η συνάδελφος Θάλεια Δραγώνα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτής, αποτελεί στόχο επαναλαμβανόμενων οξύτατων επιθέσεων εκ μέρους της άκρας δεξιάς, με αφορμή τον διορισμό της ως Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας. Το περασμένο Σάββατο μάλιστα (19.12.2009), έξω από το γραφείο της στη λεωφόρο Συγγρού, τέσσερις βουλευτές του ως άνω χώρου, σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα, αξίωσαν την άμεση απομάκρυνσή της, για δήθεν έλλειψη πατριωτισμού.


Οι επιθέσεις κατά της Θάλειας Δραγώνα ξεχωρίζουν από άλλες ανάλογες, που εξαπολύονται όλο και πιο συχνά  κατά πανεπιστημιακών, γιατί είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται πρόσωπο που κατέχει δημόσιο αξίωμα. Και τούτο, χωρίς να βάλλονται πολιτικές αποφάσεις (προς τις οποίες είναι φυσικό  σε μια δημοκρατία να εκδηλώνονται διαφωνίες, ακόμη και έντονες), ούτε καν πολιτικές εξαγγελίες. Απεναντίας, με συστηματική παραπληροφόρηση για την κ. Δραγώνα και με διαστρέβλωση  φράσεων και λέξεων από παλαιότερα γραπτά της, σπιλώνεται η τιμή και η υπόληψή της για επιστημονικές απόψεις.


Η επίθεση εναντίον της κ. Δραγώνα πρέπει να απομονωθεί ως ένα ακόμη δείγμα στο κυνήγι των μαγισσών που ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος διεξάγει κατά των αντιπάλων του, εκμεταλλευόμενος την άγνοια των πολλών και τον φανατισμό των λίγων. Συμπαραστεκόμαστε στη Θάλεια Δραγώνα, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει την αρμόζουσα απάντηση. Και τούτο στο όνομα των πολιτικών αρχών και αξιών, που η τοποθέτησή της κ. Δραγώνα  σε μια τόσο καίρια θέση εκφράζει, ειδικά σήμερα. 


Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2009

24 σχόλια:

ΠΛΑΝΗΤΑΣ είπε...

Σύγχρονος κανιβαλισμός...

VAD είπε...

E,καλά,τι νομίζεις,αλλάζουμε συνήθειες;Τα στάχια που ξεχωρίζουν πάντα τα κοβουμε...

Καλες διακοπές ευχομαι...

Ανώνυμος είπε...

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταγγέλλει τις προσωπικές επιθέσεις από τη νεολαία του ΛΑΟΣ και σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού κατά της Μαρίας Ρεπούση, της Θάλειας Δραγώνα και πανεπιστημιακών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε τις επαναλαμβανόμενες απόπειρες πατριδοκαπηλίας, φίμωσης του επιστημονικού λόγου, καθυπόταξής του στη λογική του θυμικού μιας απροσδιόριστης σκοτεινής «πλειοψηφίας». Καλούμε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας να απαξιώσουν τη διολίσθηση προς μια γενικευμένη φασίζουσα λογοκρισία της έρευνας, της σκέψης και εν τέλει προς μια κατάφωρη και ουσιαστική παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Τις τελευταίες βδομάδες, η Θάλεια Δραγώνα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτής, αποτελεί στόχο επαναλαμβανόμενων επιθέσεων εκ μέρους της άκρας δεξιάς, με αφορμή το διορισμό της ως Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας.

Το περασμένο Σάββατο (19.12.2009), έξω από το γραφείο της στη λεωφόρο Συγγρού, τέσσερις βουλευτές του παραπάνω χώρου αξίωσαν την άμεση απομάκρυνσή της, με το επιχείρημα της έλλειψης πατριωτισμού.
Από tvxs.gr

K.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Πολύ, πάρα πολύ ανησυχητικά τα δείγματα φασιστικών συμπεριφορών τον τελευταίο καιρό στα πανεπιστήμια.
Και δεν επιτρέπεται, νομίζω, εφησυχασμός, αφού κι οι εποχές είναι πρόσφορες για ανάπτυξη κάθε είδους ζιζανίου..
Πολλά φιλιά, Εύα.

Phivos Nicolaides είπε...

Ενδιαφέρον το περιεχόμενο του 'αιρετικού' αυτού βιβλίου. Το πρόβλημα είναι να αντέχουμε τη διαφορετική άποψη και να μπορούμε νηφάλια να διαλεγόμαστε και όχι να τρωγώμαστε!!

Eva Neocleous είπε...

Πλάνητα,
να τι λέει ο Ζ.Παπαδημητρίου στο βιβλίο του "Ο Ευρωπαϊκός ρατσισμός,Εισαγωγή στο φυλετικό μίσος".
"Ηδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, οι δυνάμεις της Άκρας Δεξιάς προωθούν πλέον συστηματικά τις θέσεις τους στις χώρες-μέλη της Eυρωπαϊκής Ένωσης, επικεντρώνοντας την κριτική τους στη μεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων. Παρόλο που δεν υφίσταται άμεσος κίνδυνος κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος, η ρατσιστική Δεξιά αποτελεί ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο, καθότι ο πολιτικός της λόγος φαίνεται να βρίσκει "ευήκοα ώτα" τόσο μεταξύ των θυμάτων του τεχνολογικού εκσυγχρονισμού, και κυρίως των ανέργων, όσο και μεταξύ των ευημερούντων μικροαστών, που νιώθουν να απειλούνται από τη μαζική παρουσία μεταναστών και οικονομικών προσφύγων στις χώρες τους".
Γιατί τώρα θυμήθηκαν το "Τι είν΄η πατρίδα μας";

VAD,
η πατριδοκαπηλία και η κινδυνολογία βρήκαν έδαφος για άλλη μια φορά.
και σε σένα Βασίλη μου "Καλά Χριστούγεννα" ...

Κ.
σ΄ευχαριστώ για την ενημέρωση,πρόσθεσα το σύνδεσμο για το tvxs.

Eva Neocleous είπε...

Διονύση μου,
συμφωνώ πως δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός και πως τα φαινόμενα είναι άκρως ανησυχητικά.Πού είναι όμως η δυναμική αντίδραση;
Στις καλύτερες μέρες...
φιλιά και σε σένα

Φοίβο μου,
το βιβλίο έγινε τώρα "αιρετικό";Δεν ήταν από τότε που κυκλοφόρησε;
Κι ας το διαβάσουν επιτέλους κάποιοι πριν το ρίξουν στην πυρά.
Πότε μάθαμε να διαλεγόμαστε;

AATON είπε...

Προσωπικά διάβασα όλα τα ανωτέρω, και την παραπομπή στο "Πήττας μπλόγκ", και θα πω επίσης πως διάβασα και αυτήν εδώ, μιας επιστολή του Μίκυ Θεοδωράκη για το ίδιο θέμα. Ρίξτε της μια ματιά. Ποικοιλία γνομών δεν βλάπτει.

http://catakravgi.blogspot.com/2009/12/blog-post_24.html

Eva Neocleous είπε...

Δες κι εσύ αυτό ΑΑΤΟΝ από τη σημερινή Ελευθεροτυπία:"Μέσα σε 24 ώρες, 342 πανεπιστημιακοί και άνθρωποι του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα, για τις επιθέσεις που δέχεται από το ΛΑΟΣ και ακροδεξιές ομάδες. Μιλούν για νέο κυνήγι μαγισσών και καλούν την κυβέρνηση να δώσει την αρμόζουσα απάντηση".
Nα ακούγεται κι η άλλη γνώμη,γιατί όχι,όταν στηρίζεται σε επιχειρήματα όμως.Ο Μίκης(κανένας δεν αμφισβητεί την ιστορία του και το ότι είναι ένας μεγάλος συνθέτης),επικροτεί αυτές τις επιθέσεις και τον τρόπο που επέλεξαν να τις κάνουν;

Unknown είπε...

Εσεις τα ισοπεδωνετε ολα κ.Ευα.Δεν ειμαστε οπαδοι του λαος ολοι,ουτε και ζηταμε να καει το βιβλιο της κ.Δραγωνα.Με βαση ομως αυτο το βιβλιο,δεν νομιζω οτι αρμοζει σε μια πολιτεια σαν την δικη μας να διατηρει ενα ατομο με εκπεφρασμενες τις ιδεες του εστω και μερικως σε αυτο σε τοσο νευραλγικη θεση.Δεν αμφιβαλω για το επιστημονικο της κυρος ή ηθος ,αλλα δεν ειναι το καταλληλο ατομο στην καταλληλη θεση.Δεν ειναι μελος της ομαδος μαζι με την κ.Ρεπουση;Αρα ειναι απολυτως γνωστα τα πιστευω τους σε σχεση με τον πατριωτισμο των Ελληνων.Καθηγητρια μπορει να ειναι ,Γ.Γ. Υπουργειου και μαλιστα Παιδειας οχι.Αν εσας δεν σας πειραζει που το πτυχιο της δεν ειναι αναγνωρισμενο ,και την δεχεστε στο κυκλο σας,εμας δεν μας πεφτει λογος επ αυτου.

Ανώνυμος είπε...

Από το «πόνημα» της βο(υ)λευτίνας επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Δραγώνα «Τι είναι η πατρίδα μας»



«Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού» (σελ. 16).

«Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει!». (σελ. 16).
«Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό». (σελ. 81), «κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες». (σελ. 82).
«Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας». (σελ. 84)

«Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!». (σελ. 85).

«Εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα».(σελ. 86)

«Το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός». (σελ. 95).
«Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά». (σελ. 96).
«Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές». (σελ. 9).

«Είναι ρατσιστικό πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων». (σελ. 100).


http://www.youtube.com/watch?v=EeTFOHl3eaw

Unknown είπε...

Χρόνια Πολλά σε όλους.
κ.Ευα ,το αντιρατσιστικο σας μένος ,απο οτι καταλαβαινω δεν σας αφηνει περιθωρια να κατανοήσεται το ΑντιΕλληνικο μενος της κ.Δραγωνα και των συν αυτοις.Λυπαμαι γιατι ,εξ αιτιας του ακομη και τις νουθεσιες και ανησυχιες του μεγαλου μας Μικη,τις προσπερνατε προσπαθωντας να τις υποβαθμισετε,ενω δεν "βλεπετε" οτι φανερωνεστε ετσι.Μακρυα απο ολους μας οι -ισμοι,καντε το και σεις πραξη ομως.

Unknown είπε...

Απο την ιστοσελιδα του Θερσιτη!

Η συμβουλή του δασκάλου

Δέξου ότι και ο άλλος έχει ίσως δίκαιο ορισμένες φορές.

Eva Neocleous είπε...

Περίοπα και Ανώνυμε 3.41π.μ.
θα απαντήσω στα σχόλιά σας αύριο,αν και πολύ φοβάμαι ότι αυτή η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά.

Unknown είπε...

κ.Ευα,και γω συμπαρισταμαι στην κ.Δραγωνα για τις επιθεσεις που αναφερεσθε,αυτο ομως δεν σημαινει οτι την αποδεχομαι για την δημοσια θεση που κατεχει.Αν καποιος απο τους ανωτερους της ειχε λιγο μυαλο,θα της ειχαν ζητησει ηδη να παραιτηθει.Αλλα κακα τα ψεμματα ,ολοι τους εκει μεσα ειναι στο ιδιο βιολι.Καβαλησαν το καλαμι,αλλοπαρμενοι ολοι τους με την ιδεα του διεθνισμου.Ενω η κ.Δραγωνα και οι συν αυτω ειναι απλα φιλοτουρκοι.Το ξερετε καλυτερα απο ολους μας ,εσεις ειδικα.

Eva Neocleous είπε...

@Ανώνυμος 27/12/09,3.41π.μ.
Στο
http://www.youtube.com/watch?v=EeTFOHl3eaw, ο Χαρδαβέλας καταλήγει σε αυθαίρετα(κατά τη γνώμη μου) συμπεράσματα.

Έχω διαβάσει το βιβλίο.Η σταχυολόγηση επιμέρους φράσεων,η αυθαίρετη ερμηνεία ή η κατά το δοκούν ερμηνεία και η παραπομπή σε ανύπαρκτα χωρία γίνεται απ΄αυτούς "που ζητούν, ουσιαστικά, την καθιέρωση ενός «πιστοποιητικού εθνικών φρονημάτων», αναγορεύοντας τον εαυτό τους σε κριτή των επιστημονικών απόψεων, με τη μεζούρα της εθνικοφροσύνης, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας".

Eva Neocleous είπε...

@Περίοπας,
εκτιμώ βαθύτατα, όπως θα έχεις αντιληφθεί, τον Θερσίτη και συμφωνώ με τη θέση που παραθέτεις.Εδώ πού κολλά όμως;Υιοθετείς τον τρόπο που εκφράστηκε η διαφορετική άποψη;Και είναι αυτό έκφραση διαφορετικής άποψης;Σου συνιστώ να ξαναδείς το video.
Όχι δεν ξέρω ότι "η Δραγώνα και οι συν αυτώ(αυτή είναι το σωστό) είναι απλά φιλότουρκοι".
Και δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε να με πείσετε για το ότι έχετε δίκιο.

Unknown είπε...

Φανηκε οτι υιοθετω τους τροπους τους;Προσπαθω να σας πεισω οτι εχω δικιο;Μαλλον δεν διαβαζετε σωστα κ.Ευα,σκαλωνετε στα ορθογραφικα λαθη και χανετε την ουσια.Για αυτο και δεν κατανοητε που κολλαει η φραση του κ.Θερσιτη.Οταν αμφιβαλουμε εκ των εσω,λογο πληθωρας ενδειξεων,η αμυνα του εγκεφαλου μας "λεει"οτι προσπαθουν να μας πεισουν και να μας αλλαξουν οι αλλοι "Ντε γιουρε" και σας αναγκαζει να αμυνεσθε κ.Ευα.Και αυτο ειναι ανθρωπινο.
Οσο για μενα :
"εν οιδα οτι ουδεν οιδα".
Για την ταμπακιερα : Οσο πολεματε απροσεκτα τον φασισμο,και βγαινει απο τον τροπο σας αυτο,οδηγησθε με μαθηματικη ακριβεια στο δρομο του Αντι για το το Αντι... που και αυτο καταντησε φασισμος.Στο ιδιο κουτι αλλα απο αλλη γωνια.

Unknown είπε...

http://catakravgi.blogspot.com/2009/12/blog-post_28.html

Eva Neocleous είπε...

Αγαπητέ Περίοπα,
"Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα
δεν είχε απομείνει κανείς
για να αντιδράσει".
Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Αυτά και Χρόνια Πολλά!

Unknown είπε...

Κυρια Ευα,εγω και τσιγγανος ημουν,και κομμουνιστης και εβραιος και οτι ετικεττα θελετε βαλτε,και για δυο χρονια μετα το 74 αν και εφηβος ξυπνουσα με εφιαλτες για την καταντια της Κυπρου μας εξαιτιας ολων αυτων που δεν αντιδρουσαν.Ποτε δεν σταματησα να αντιδρω σε εκκλησεις ολοκληρωτισμου απο οπου κι αν ερχοταν.Οσο κι αν καποιοι θελαν να μεινω μονος δεν τα καταφεραν.Ειμαστε πολλοι σαν και μενα και σεις αν και δεν το βλεπετε ισως, μου μοιαζετε αρκετα.Δεν ωφελει να συνεχισουμε την παραθεση αποψεων παραπανω.Γιατι αυτο κανουμε και οχι οτι προσπαθουμε να πεισουμε ο ενας τον αλλο.Να εχετε μια γονιμη ευτυχισμενη και δημιουργικη χρονια γεματη υγεια σας ευχομαι.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ.

Eva Neocleous είπε...

Περίοπα,τώρα πρόσεξα το link.
Είναι το μπλογκ σου αυτό;

spooky είπε...

Κυρία Νεοκλέους, στο Jungle-Report πιάσανε τα ΨΕΜΑΤΑ (δηλαδή τις ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ) του Λάος κατά της κυρίας Δραγώνα και τα κάνανε φύλλο και φτερό:

http://jungle-report.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

Αν θέλετε, μπορείτε ελεύθερα να το αναδημοσιεύσετε (έτσι λέει ο συντάκτης του άλλωστε).

Eva Neocleous είπε...

Αιρετικέ,
σ΄ευχαριστώ για την πληροφορία.Τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη η απάντηση που δίνεται στους επικριτές της Δραγώνα από το jungle-report.blogspot.Την αναδημοσίευσα.