9 Απρ 2009

"Όχι στην αστυνομική βία"




ΛΕΜΕΣΟΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΜΟΛΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗ ΒΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ!

Η κινητοποίηση των μπλόγκερς είναι πρωτοφανής
για την κυπριακή μπλογκόσφαιρα.
Αυτή η εκδήλωση προβλήθηκε, κυρίως, μέσα
από τα μπλογκς. Και θα πετύχει!



Τα φαινόμενα αστυνομικής βίας συνεχίζονται!


Καταγγελία αστυνομικού, για άσκηση βίας στο παιδί τους από γονείς 7 χρονου αγοριού, σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού

Αστυνομικός, πατέρας κοριτσιού που φοιτά στην ίδια τάξη με το εν λόγω αγοράκι, επειδή θύμωσε που μίλησαν άσχημα στο κορίτσι του, πήγε στο σχολείο και θέλησε να "καθαρίσει" με το μικρό παιδί.Έτσι, εννοεί την άσκηση του "λειτουργήματός" του ο συγκεκριμένος αστυνομικός, με τσαμπουκά, με επίδειξη δύναμης και στολής, με κατατρομοκράτηση ακόμα και μικρών παιδιών!Όπως ανέφεραν οι γονείς στην καταγγελία τους, το παιδί φέρει σημάδι από έντονο τράβηγμα στο πηγούνι και ήδη παρακολουθείται από ψυχολόγο, γιατί δε θέλει να ξαναπάει σχολείο.

Κι όμως συμβαίνουν σήμερα στην Κύπρο!

Διαβάστε την είδηση που ακολουθεί:
"Είναι μαύρος, νεαρός και έπρεπε με ξύλο να ομολογήσει παράβαση που δεν έκανε"
Δεν του είπαν ούτε συγνώμη
Φαίνεται πως το χρώμα του δέρματος του Henry αποτέλεσε τεκμήριο ενοχής για τους αστυνομικούς που φέρονται να τον κακοποίησαν. Ευτυχώς αυτοί δεν του έκαναν αγωγή!

Ένα μήνα μετά την καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό του 18χρονου Henry Taylor από μέλη της Αστυνομίας και κανένας από τους αστυνομικούς που φέρονται να μετείχαν στην κακοποίηση του νεαρού δεν τον προσέγγισε για να του ζητήσει έστω και τυπικά συγνώμη για το «λάθος». Ο Henry είχε κληθεί στον αστυνομικό σταθμό ως ύποπτος για οδική παράβαση... την οποία όμως είχε διαπράξει άλλος. Το μόνο κοινό στοιχείο του υπόπτου με τον Henry ήταν το χρώμα του δέρματός του, αφού πρόκειται για παιδιά αφρικανικής καταγωγής.Φοβισμένος ο 18χρονος, ο οποίος κατάγεται από τη Ζιμπάμπουε και τα τελευταία 8 χρόνια ζει στην Κύπρο, μετά το επεισόδιο είναι φοβισμένος και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Φοβάμαι να βγω μόνος από το σπίτι και συνεχώς μέσα στο μυαλό μου μπαίνει η ιδέα ότι θα με δείρουν οι αστυνομικοί», ανέφερε χθες στον «Π». Όπως είπε, μετά το επεισόδιο της 10ης Μαρτίου, ζει καθημερινά έναν εφιάλτη και δεν μπορεί να εμπιστευτεί πλέον την Αστυνομία. «Δεν έχω εμπιστοσύνη στην Αστυνομία να καταγγείλω μία υπόθεση, υπάρχει κατάχρηση εξουσίας», μας τόνισε.
Σε μπελάδες
Όπως υποστηρίζει ο 18χρονος, όταν συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα έδωσαν μαρτυρία στην Αστυνομία σχετικά με το ποιος πραγματικά εμπλεκόταν στην τροχαία παράβαση, οι αστυνομικοί αντί να προστατεύσουν τον νεαρό, ανέφεραν στον ύποπτο ότι ο Henry μαρτύρησε εναντίον του, με αποτέλεσμα ο 18χρονος να δέχεται συνεχώς παρενοχλήσεις από το πρόσωπο αυτό. Ο18χρονος είχε κληθεί στον αστυνομικό σταθμό Στροβόλου και εκεί έξι αστυνομικοί, όπως καταγγέλθηκε, τον ξυλοκόπησαν άγρια για να παραδεχθεί αυτά που του υπέβαλλαν. Και όταν ο νεαρός τους έλεγε ότι δεν είχε καμία σχέση με όσα του καταλόγιζαν, τότε συνέχιζαν να τον χτυπούν μέχρι αιμορραγίας.Ο βοηθός αρχηγός Υποστήριξης Α. Ιατρόπουλος διέταξε έρευνα για το επεισόδιο, ενώ έρευνα διεξάγει και η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.
Κωνσταντίνος Χριστοδούλου


Πηγή:ΠΟΛΙΤΗΣ , 9/04/2009

6 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Θα το έλεγα αντίστροφα. Ναι στον πολιτισμό και τη δημοκρατία...

Eva Neocleous είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Φοίβο μου.
Θα έρθεις;

Meropi είπε...

Καλή επιτυχία στην εκδήλωση σας. Μακάρι να ήμουν στην Κύπρο να έλθω κι εγώ.

Eva Neocleous είπε...

Δεν πειράζει Μερόπη μου,
θα καλύψουμε την εκδήλωση με φωτογραφίες. Όμως, έστω και νοερά θα είσαι κι εσύ μαζί μας!

Λεμέσια είπε...

Αν είχα ταχύπλοο, θα ερχόμουν σίγουρα. Με την πιρόγα, λίγο δύσκολο...

Εύχομαι οι πολίτες να αγκαλιάσουν θερμά και μαζικά την όλη εκδήλωση...

(Ελπίζω να ανεβάσετε και κανένα βιντεάκι στο δίκτυο, για μας που λείπουμε...)

Eva Neocleous είπε...

Αρκεί που μας εμψυχώνεις Λεμέσιά μου.
Έχουμε αρκετές ενδείξεις για ανταπόκριση στο κάλεσμα από τους πολίτες.Ελπίζουμε να είναι μαζική η συμμετοχή.
Κάποιος θα βρεθεί να ανεβάσει και βιντεάκι σίγουρα.Εγώ, μέχρι φωτογραφίες τα καταφέρνω...