7 Μαρ 2009

Έτσι τιμά σήμερα η Κύπρια Εκπαιδευτικός την Ημέρα της Γυναίκας!

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009
Πορεία για τη διεκδίκηση της ελπίδας.

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.
ΕΤΣΙ ΤΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΠΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΤΡΟΠΗ~!!!

Αλλάζει η εικόνα?????

Οι τουρκοκύπριοι δασκάλοι ήταν πάντα που τα πιό προοδευτικά κομμάδκια της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Οι ελληνοκυπριοι δασκάλοι ξηκολλούν που το πόστ του πιό αντιδραστικού κομμαδκιου της δικής τους κοινότητας??

Κανεί πκιόν

Ματίλτα

Meropi είπε...

Καλησπέρα Εύα μου. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία αυτή. Μακάρι να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Αργήσαμε πολύ να αγωνιστούμε μαζί για την επανένωση της Κύπρου κι έχω ένα φόβο ότι ίσως το πουλάκι πέταξε. Για να δούμε.

maria είπε...

ευα παντως σε θελει το γυαλί!
με την φωτογραφικη στο χερι, τα γιαλια ηλίου, την πίσσα χεχε, ασπρο σακάκι ήσουν ζουμ στις ειδήσεις του ρικ για αρκετα δευτερόλεπτα!

:)

Μιχάλης είπε...

Ναι, ελπιδοφόρο το ότι κινήθηκε μία μερίδα εκπαιδευτικών προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια.

Vasilis Simeonidis είπε...

Βοηθήστε να καταλάβω. Ένωση της Κύπρου, πώς; με ποιες διαδικασίες και ποιες προϋποθέσεις;

Τί θα πει "κανεί πκιόν"; (φτάνει πια;)

Ακόμη, πού σπουδάζουν οι τουρκοκύπριοι δάσκαλοι; Πώς διορίζονται στα σχολεία; Τί συμβαίνει με τους εποίκους;

Συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου μοι΄ζουν αφελείς. Είστε τόσο κοντά, μα δυστυχώς ξέρουμε τόσα λίγα...

Eva Neocleous είπε...

@ Ματίλτα,
η επίσημη ΟΕΛΜΕΚ και η ΠΟΕΔ όχι, δεν ξεκολλούν. Η Πλατφόρμα δρα πέρα απ΄αυτές και η δράση της χρονολογείται από το 2004.

Μερόπη μου,
ελπίζουμε ότι κάτι θα ταρακουνήσει αυτή η προσπάθεια.Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες.Οι εκδηλώσεις της Πλατφόρμας γίνονται ολοένα και πιο μαζικές κι αυτό αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα.

Eva Neocleous είπε...

...fairyland,
εσύ γιατί δεν ήρθες;
Άντε σε δικαιολογώ, λόγω απόστασης...
.....................
Μιχάλη,
επειδή αυτή η μερίδα των εκπαιδευτικών συνεχώς μεγαλώνει, είμαστε αισιόδοξοι.
Πρέπει να υπάρξει συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Εύα μου,

τα συγχαρητήρια μου!

Έστω και με μικρά βήματα, μπορούμε να διανύσουμε τις απόστασεις που μας χωρίζουν. Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι φορείς και κοινωνικές ομάδες το παράδειγμα της πλατφόρμας.

Ανώνυμος είπε...

Η ύπαρξη της πλατφόρμας είναι ό,τι πιο ριζοσπαστικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χώρο της εκπαίδευσης! Οι ιδέες δε γνωρίζουν σύνορα και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τους ανθρώπους που ζουν με το όνειρο μιας ενωμένης πατρίδας.

Ποιος μπορεί να λέγεται παιδαγωγός και να μην υποστηρίζει την ιδέα της συνύπαρξης;Είναι δυνατόν να μεγαλώσουμε τις νέες γενιές με το μίσος; Μπράβο στους εκπαιδευτικούς της πλατφόρμας! Οι πληγές δεν κλείνουν ούτε με το να τις κρύβουμε, αλλά ούτε με το να τις αφήνουμε να αιμορραγούν για να δαχτυλοδείχνουμε η μια κοινότητα την άλλη και έτσι να αφήνουμε το τείχος του διαχωρισμού ανέπαφο και τους στρατοκράτες να κάνουν τη δουλειά τους.

Μπορεί να είμαστε αισιόδοξοι ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι παράγωγα και πολλαπλασιαστές του εθνικισμού μες τη νέα γενιά!
Συνάδελφος

Eva Neocleous είπε...

Βασίλη,
νομίζω έλυσε κάποιες από τις απορίες σου ο/η ανώνυμος/η συνάδελφος πιο πάνω.
Μεταφέρω κι ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση της Πλατφόρμας για την αιτιολόγηση της εκδήλωσης:
"Η δικοινοτική πορεία που διοργανώνουμε το Σάββατο 7 του Μάρτη είναι σημαντική γιατί:
1)Οπωσδήποτε θα δώσει θάρρος σε όσους εκπαιδευτικούς προσπαθούν να απελευθερώσουν την Παιδεία του τόπου από το κατεστημένο και να την οδηγήσουν στη δημοκρατία της πολυπολιτισμικής κουλτούρας και του κριτικού πνεύματος.
2) Με τον δικοινοτικό της χαρακτήρα τονίζει ότι οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που επιδιώκονται στις δύο κοινότητες πρέπει να συγκλίνουν προς την κατεύθυνση της ειρηνικής συνύπαρξης και αποδοχής του άλλου.
3) Τεκμήρια τρομακτικά για την σκοτεινή πλευρά της Ιστορίας και την διεκδίκηση της ιστορικής αλήθειας είναι οι μαζικοί τάφοι που ανοίγονται ο ένας μετά τον άλλο. Συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων από τις δύο κοινότητες θα ζητήσουν με μια φωνή όλη την αλήθεια για τους δικούς τους αλλά και επιτέλους ειρήνη.
4) Μέσα ακριβώς από τους πολλούς μαζικούς τάφους και την ιστορία τους ξετυλίγεται η ιδιαίτερη μοίρα της γυναίκας στη βαρβαρότητα του πατριαρχικού πολέμου.
5) Η λύση του Κυπριακού θα δώσει και λύση στα πολλά επιμέρους προβλήματα. Η πορεία μας θέλει να καλέσει τους κυρίους Χριστόφια και Ταλάτ να επιταχύνουν τη διαδικασία επίλυσης. Κάθε χρόνος που περνά κάνει απλώς τη λύση χειρότερη. Ας πάψουμε να κληροδοτούμε στις επόμενες γενιές τις ανεπάρκειες των προηγουμένων. «Κανεί πιον θέλουμε λύση τώρα».

Το "κανεί πιον" σημαίνει φτάνει πια.
Η μη λύση μας οδηγεί ολοένα και πιο κοντά στη διχοτόμηση.
Όσο περνά ο καιρός τόσο πιο πολύ θα δυσχεραίνει η κάθε προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού.
Λες και μόνος σου ότι στην Ελλάδα κανένας δεν νοιάζεται σήμερα για το τι γίνεται στην Κύπρο...

Eva Neocleous είπε...

Λεμέσιά μου,
συμμερίζομαι τις ευχές σου.Χθες υπήρξε ενθαρρυντική ανταπόκριση.
Δεν είναι και λίγο Ε/Κ και Τ/Κ με συγγενείς πεσόντες και αγνοούμενους να βγαίνουν μπροστά στην εκδήλωση και να απευθύνουν έκκληση για επανένωση και λύση.
...............
Ανώνυμε/η,
συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.Υπάρχει κι αυτή η μερίδα των εκπαιδευτικών.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ των Εκπαιδευτικών.
Συνεχίστε!
Ένας δάσκαλος

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Το καλύτερο που άκουσα για την "ημέρα της γυναίκας": Αν γιορτάζανε οι γυναίκες τότε δεν θα έπρεπε να παιζότανε ποδόσφαιρο.