12 Ιαν 2009

"Διότι δε συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις"

Σχετικά με τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής και τη δράση των ΜΑΤ, γράφει
ο Δημήτρης Δανίκας σήμερα στα ΝΕΑ:
"Ρούχα"
Τα ρόπαλα του Μαρκογιαννάκη τσάκισαν τις μπουρδολογίες κάθε νεοδημοκρατικού στυλοβάτη. Η πρώτη πράξη ήπιας προσαρμογής της νέας Νέας Δυστυχίας μοιάζει με εικόνες από ταινία εφιαλτικής φαντασίας. Δηλαδή για την προστασία του κέντρου της Αθήνας μπουζουριάστηκαν καμιά εικοσαριά ανυποψίαστοι δικηγόροι, ξυλοφορτώθηκαν μερικοί δημοσιογράφοι και μια γριούλα που πήγαινε να δει τον εγγονό της. Και φυσικά, όπως συμβαίνει με κάθε σκηνοθετημένη σκηνή βαρβαρότητας και ωμής βίας, την ίδια στιγμή καμιά διακοσαριά γνωστοί άγνωστοι μασκοφόροι πετροβολούσαν και εκτόξευαν ανενόχλητοι μολότοφ στα Προπύλαια υπό τα ακούνητα όμματα της Αστυνομίας. Σκηνοθέτης ο Μαρκογιαννάκης, πρωταγωνιστής τα ΜΑΤ και σεναριογράφος ο Καραμανλής. Το μήνυμα πεντακάθαρο σαν το κρυστάλλινο νερό. Έτσι και εσύ φιλήσυχε πολίτη κατέβεις σε διαδηλώσεις, από το ξύλο που θα φας θα μετανιώσεις. Το δικό μου διαφορετικό. Άλλαξε ο Καραμανλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς!
www.tanea.gr/,12/01/2009

5 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Aγαπητή Εύα, μου αρέσει το ιστολόγιο σου και τα θέματα που βάλλεις. Το μόνο, που η αυτόματη μουσική είναι πολύ ενοχλητική. Όχι γιατί έχω να πώ κάτι για τις επιλογές σου αλλά κάθε φορά που έρχομαι στο ιστολόγιο σου ξιππάζουμαι διότι δεν περιμένω (και δεν έχω όρεξη να ακούσω) κάποιο ήχο. Φαντάσου, τωρά είναι 11 η ώρα. Τα μωρά τζιοιμούνται, τζιαι γω επωφελούμαι για να σερφάρω ανέμελος μετά που μια κοπιαστηκή μέρα, τζιαι μετά που τους ετζιοίμησα. Έρχομαι στο μπόγκ σου τζιαι Ππαααα!!! η μουσική. Τζιαι γω βούρα βούρα να έύρω που έβαλες το κουμπόυι να το τσιλλήσω να μεν ξυπνήσω τα μωρά. Φαντάσου να έκλεφτα ώρες που τη δουλειά στο γραφείο. Θα με έστελνες φυλακή...

Νομίζω ότι είναι κακή ιδέα να βάζετε μουσική που να παίζει αυτόματα. Βάλλετε την σαν εισήγηση να τσιλλά ο άλλος αν θέλει να δει τα γούστα σας. Ίδια παρατήτηση για όλα τα ιστολόγια βάλλουν μουσική αναγκαστική, τα οποία επισκεύτομαι λιγότερα τακτικά λόγω ήχου.

koutso είπε...

Συμφωνώ ότι είναι πολύ ενοχλητικό!

Eva Neocleous είπε...

Acera και koutso,
όπως βλέπετε "συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις" σας(για να συνδέσω φραστικά και με τον τίτλο της ανάρτησης).Ομολογώ πως δεν το είχα σκεφτεί.Άλλωστε, μόλις πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι με τα ιστολόγια και ακόμα είμαι στο στάδιο της εκμάθησης( τεχνικά).Σημασία βέβαια έχει το περιεχόμενο, δηλαδή το τι γράφει κανείς και ποια θέματα επιλέγει να προβάλει.Ωστόσο η επιχειρηματολογία του Acera ήταν πειστική.
Να΄στε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ασέρας,
σκεφτόμουν να αναρτήσω κείμενο ειδικά γι αυτό το θέμα. Ειλικρινά, αποφεύγω να επισκέπτομαι ιστολόγια με αυτόματη μουσική για τους ίδιους λόγους που περιγράφεις. Και είναι κρίμα, γιατί αυτό δε σημαίνει, ότι δεν είναι αξιόλογα (απόδειξη αυτό της Εύας και του Πολίτη-Πήττα). Το πρώτο που κάνω είναι να ψάξω το κουμπάκι για να κλείσω τη μουσική και να διαβάσω τα κείμενα με την ησυχία μου. Όταν ακούω μουσική, μ' αρέσει να σκύβω με ευλάβεια πάνω από κάθε μουσικό κομμάτι ξεχωριστά, να αναλύω ή και να μεταφράζω τους στίχους ή απλά να το αφήνω να μου "μιλήσει" από μόνο του.

Ευχαριστώ που το ανέφερες κι ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα της Εύας να το "διορθώσουν", αν το επιθυμούν κι οι ίδιοι, γιατί τόσο ο χώρος, όσο κι η απόφαση είναι δικό τους θέμα, φυσικά.

Unknown είπε...

...για αυτό κατάργησα τη μουσική στο λημέρι μου :-(