10 Ιαν 2009

"ΜΑΤ εναντίον γιαγιάδων"



Ενώ το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε ειρηνικά και με μεγάλη επιτυχία χθες και η ΟΛΜΕ φρόντισε να περιφρουρήσει την πορεία από προβοκάτορες και παρακράτος,
από το απόγευμα άρχισαν τα επεισόδια στην Ασκληπιού.
"Όπως φάνηκε τα ΜΑΤ είχαν σαφείς εντολές να κάνουν συλλήψεις στο συγκεκριμένο σημείο. Επικράτησε ένταση και άρχισαν να τραβάνε κόσμο στο σωρό μέχρι και μια ηλικιωμένη γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται εκεί, την οποία και τελικά συνέλαβαν. Επίσης συνελήφθησαν στο συγκεκριμένο σημείο δικηγόροι της Ομάδας νομικής προστασίας αλλά και άλλοι δικηγόροι από τα γύρω γραφεία που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν άμεσα στο σημείο για να εμποδίσουν τις συλλήψεις των παιδιών". Οι πληροφορίες από http://www.tvxs.gr/
Για το κλίμα που επικράτησε και το "νέο δόγμα" της ΕΛ.ΑΣ. δείτε και στο ρεπορτάζ των Νέων www.tanea.gr (10/01/2009).
"Με δεκάδες προσαγωγές υπόπτων στην Ασφάλεια - ανάμεσά τους και ομάδα δώδεκα δικηγόρων- εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων «με την πρώτη πέτρα», ξύλο και τραυματισμούς προκειμένου να μην καταγραφούν οι επιχειρήσεις συλλήψεων, εφαρμόσθηκε στην πράξη χθες το απόγευμα το «νέο δόγμα» της έως πριν από λίγες μέρες «αμυνόμενης» ΕΛ.ΑΣ".
Το video: από to tvxs.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

HAPPY NEW YEAR 2009

Ανώνυμος είπε...

Γίνονται απίστευτα πράγματα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως εκτός ελέγχου πια. Αλλά τι να πει κανείς για μια χώρα, της οποίας ο πρωθυπουργός ζει στον κόσμο του και πιστεύει ότι με έναν ανασχηματισμό θα ηρεμήσει τα πνεύματα; Πέρα για πέρα εκτός, εκτός πραγματικότητας...

Aceras Anthropophorum είπε...

Εφοούμουν ότι η εξουσία θα έσβηννεν σιγά σιγά την εξέγερσην των νέων μετά τες γιορτές αλλά με έτσι ηλήθιους που έχει για αντιπροσώπους δεν έχει κανέναν τσιανς. Ελπίζω ότι η ανίδραση προς το κράτος τζιαι το παρακράτος θα δώκει κάτι τουλάχιστον το θετικόν στον κόσμον τζιαι όι απλά μιαν χλιαρήν αλλαγήν κυβέρνησης, διότι με έτσι μυαλά που έχουν οι κυβερνώντες η εξέγερση φαίνεται να δρατζιάζει.

Μιχάλης είπε...

Συγκλονιστικό!

Πώς καταντήσανε έτσι την Ελλάδα ρε παιδιά;

Αυτό το βίντεο μου χάλασε το πρωινό μου.
Ακόμα και γιαγιάδες ρε γ...;

Eva Neocleous είπε...

"Ο κ. Μαρκογιαννάκης κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα καταγγέλθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη στάση της αστυνομίας στο συλλαλητήριο της Παρασκευής, στην Αθήνα.
«Κάθε υπερβολή, η οποία επιδεικνύεται από τα όργανα της τάξεως ασφαλώς και πρέπει να ελέγχεται. Όμως, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι όταν άλλοι αρχίζουν να εκτρέπονται από την νομιμότητα, πρέπει να προφυλαχτεί η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η περιουσία τού κάθε πολίτη, που δεν συμμετέχει σε αυτά, και βέβαια πρέπει σε κάθε περίπτωση να προστατευθεί και το δικαίωμα του καθενός, που θέλει να διαδηλώσει ειρηνικά. Αλλά μέσα σε μια ταραγμένη κατάσταση, καμιά φορά παρατηρούνται και υπερβολές. Αν είναι αδικαιολόγητες και πέραν του ορίου του ανεκτού, ασφαλώς τότε θα ελέγχονται εκείνοι οι οποίοι θα διαπιστωθεί ότι έκαναν αυτά τα πράγματα», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης".
"Υπερβολές" αποκαλεί τις συλλήψεις δικηγόρων, δημοσιογράφων, φιλήσυχων πολιτών, της γιαγιάς, ο Μαρκογιαννάκης!!Απ΄ότι διάβασα θα υπάρξει έντονη αντίδραση στα όσα έγιναν την Παρασκευή.Η Κυβέρνηση Καραμανλή επενδύει στον Άρη Σπηλιωτόπουλο(νέο υπουργό Παιδείας), καθότι νέος ηλικιακά και με επικοινωνιακό προφίλ. Ωστόσο, η κρίση σ΄αυτό τον τόσο νευραλγικό τομέα έχει υπαρκτές και σοβαρότατες αιτίες και δεν πρόκειται να εκτονωθεί με ανασχηματισμούς, "νέα δόγματα" και προσαγωγές.
@Acera, καλωσόρισες.
Λεμέσια και Μιχάλη, χαίρομαι που συμφωνούμε.

Eva Neocleous είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_100060_11/01/2009_298484
Διαβάστε στην Καθημερινή(11-01-09) ένα ενδιαφέρον άρθρο της Όλγας Σελλά με τίτλο"Όταν οι διανοούμενοι έπαιρναν θέση".Αναφέρεται στην αλληλογραφία μεταξύ Σεφέρη, Θεοτοκά και Καραγάτση για τα γεγονότα της Κύπρου το 1954.Μπορεί να μην έχει άμεση σχέση, όμως, πέρα από την ιστορική του αξία, συνδέεται και με την εξέγερση στο χώρο της παιδείας.

Meropi είπε...

Καλημέρα Εύα μου,
μετά τις καταστροφές και το πλιάτσικο που έγινε τον περασμένο μήνα με την Αστυνομία να παραμένει απαθής, φαίνεται ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης αποφάσισε να βάλει την Αστυνομία να δράσει. Τι να δράσει όμως??? Να συλλαμβάνει όποιον να ναι από το σωρό. Ήμαρτον Παναγία μου.
Πρώτη φορά έρχομαι από το ιστολόγιο σου. Καλορίζικο

Eva Neocleous είπε...

Μερόπη μου, καλωσόρισες κι ελπίζω να τα λέμε.
Την εξέγερση του περασμένου Δεκέμβρη την πυροδότησε η δολοφονία του Αλέξη.Η κρίση στο χώρο της παιδείας όμως σοβούσε από πολύ καιρό.Η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα και τώρα "σκληραίνει" τη στάση της. Το μέλλον δυστυχώς δεν προοιωνίζεται καθόλου ευοίωνο.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εκεί κάπου στη Ναυαρίνου είναι και μία ιδιωτική κλινική. Ένας ασθενής πήρε εξιτήριο από μια μικροεπέμβαση που έκανε, αλλά μόλις ξεμητάει του την πέφτουν οι ΜΑΤατζήδες και τον "έστειλαν" πάλι μέσα!

Σε λίγο η ΕΛ.ΑΣ θα συλλαμβάνει και παπάδες μόλις θα βγαίνουν απ' τις εκκλησίες...