18 Δεκ 2008

ΟΛΜΕ-ΟΕΛΜΕΚ.Μια σύγκριση

Με αφορμή τη δολοφονική ενέργεια σε βάρος μαθητή,μέλους του 15μελούς του σχολείου του και γιου συνδικαλιστή εκπαιδευτικού,η ΟΛΜΕ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει το γεγονός.Παράλληλα καλεί τους εκπαιδευτικούς να συνεχίζουν να στηρίζουν το δίκαιο αγώνα της νέας γενιάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονική ενέργεια ενάντια σε μαθητή, μέλος του 15μελούς Συμβουλίου του 1ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου.
Για τους εκπαιδευτικούς, η νέα αποτρόπαιη πράξη εντάσσεται σε ένα γενικότερο κλίμα εκφοβισμού της νέας γενιάς. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι σοβαρότατες, διότι όσο συντηρείται και αναπαράγεται, με τις δικές της επιλογές, η δυσφημιστική εκστρατεία ενάντια στους αγώνες των νέων, των μαθητών/μαθητριών και των εργαζομένων όλο και περισσότερο θα οπλίζονται χέρια δολοφόνων, θα στοχοποιούνται νέοι, μαθητές και μαθήτριες που πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς και κάθε σκεπτόμενο πολίτη να σταθούν συνοδοιπόροι και αρωγοί στα δίκαια αιτήματα της νέας γενιάς. Να ορθώσουμε όλοι μαζί, με κάθε θεμιτό μέσο και πρόσφορο τρόπο, ένα δημοκρατικό

κλοιό υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και αλληλεγγύης στη νεολαία.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τη νέα γενιά να διεκδικήσει όλα τα δικαιώματά της στη ζωή, στην εκπαίδευση και στην εργασία, όλα τα δημοκρατικά δικαιώματά της, περιφρουρώντας ταυτόχρονα τους αγώνες της.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους σε ενότητα και επαγρύπνηση. Καμιά δολοφονική ενέργεια δεν μπορεί να ανακόψει το κίνημα εργαζομένων και νεολαίας για ένα καλύτερο μέλλον. Αθήνα,18/12/2008

.................................................................................................................................................

Η συνδικαλιστική οργάνωση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης(ΟΛΜΕ) βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στους μαθητές.Αυτό όφειλε άλλωστε να κάνει, από τη στιγμή που δολοφονούν τα παιδιά της.Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις,βρίσκεται στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί και να διεκδικήσει καλύτερη εκπαίδευση για τους νέους.Εκπαιδευτικοί και μαθητές μαζί,συνοδοιπόροι στο δύσκολο αγώνα για την περιφρούρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υπεράσπιση του δικαιώματος στο αύριο.Κι ας τους ρίχνουν δακρυγόνα και χημικά.Κι ας τους χτυπούν κι ας τους συλλαμβάνουν κι ας δέχονται δολοφονικές σφαίρες...Αυτοί θα συνεχίσουν να αντιστέκονται!
Το ερώτημα είναι, η δική μας συνδικαλιστική οργάνωση(ΟΕΛΜΕΚ) ,γιατί τήρησε τόσο καιρό και συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος;Ούτε καν μια ανακοίνωση, ένα ψήφισμα συμπαράστασης και συμπάθειας για τους συναδέλφους μας που δοκιμάζονται,για τους μαθητές που πληρώνουν βαρύ τίμημα, γιατί έμαθαν να μη σιωπούν...
Σίγουρα η δικαιολογία είναι εύκολη και ανώδυνη: "να τηρήσουμε αποστάσεις,να μη θεωρηθεί ότι ανακατευόμαστε, δεν μπορούμε να πάρουμε θέση" και όλα τα συναφή.Αν όμως επρόκειτο για κανένα άλλο θέμα... τότε θα γίνονταν όλοι,ως συνήθως, λαλίστατοι.Τώρα, ας αρκεστούμε στην παθητική παρακολούθηση και στην ανώδυνη και εκ του ασφαλούς δήθεν αγωνία μας.
"Στην εποχή μας,
όπως και σε περασμένες εποχές,
άλλοι είναι μέσα στη φωτιά κι άλλοι χειροκροτούνε"
Λέει ο ποιητής.Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, ούτε καν "χειροκροτούνε".

2 σχόλια:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ είπε...

H OELMEK einai se telma, polla stelexh ths 8umizoun tous stixous tou WOLF BIERMANN
τι θα χάναμε χωρίς αυτούς ... τους προφεσόρους,
που καλύτερα θα ξέρανε πολλά,
αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,
υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί,
τους έχω βαρεθεί.

Eva Neocleous είπε...

Πάλι καλά, που σήμερα στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη(ύστερα από εισηγήσεις μας και επίπονη προσπάθεια),ενέκρινε ένα (χλιαρό κατ΄εμένα) ψήφισμα συμπαράστασης προς την ΟΛΜΕ και καταγγελίας της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου!