8 Δεκ 2008

Καταγγέλλουμε την αποτρόπαιη δολοφονία του 16χρονου μαθητή



Οι οργανωμένοι εκπαιδευτικοί δεν μπορούσαν να μείνουν απαθείς.

Ο.Λ.Μ.Ε. http://www.olme.gr/
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ∆Σ της ΟΛΜΕ καταδικάζει µε τον πιο κατηγορηµατικό τρόπο την αποτρόπαιη δολοφονία του 16χρονου µαθητή στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο το βράδυ.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ηγεσίας της Αστυνοµίας, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και ∆ηµόσιας Τάξης, ολόκληρης της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση της Ν∆ µετά τα σκάνδαλα άρχισε να δολοφονεί. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου µαθητή, αποτελεί την κορύφωση µιας αλυσίδας αντικοινωνικών και αντιλαϊκών επιλογών, όπως είναι η οικονοµική εξαθλίωση των εργαζοµένων, η εµπορευµατοποίηση των δηµόσιων αγαθών, η εκποίηση της δηµόσιας περιουσίας, η κλοπή των αποθεµατικών και η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταµείων. Αυτή η αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική είναι επικίνδυνη και πρέπει να ανατραπεί.
Οι φόβοι µας ότι θα θρηνήσουµε θύµατα δυστυχώς επαληθεύτηκαν.
Οι ένοχοι πρέπει να τιµωρηθούν παραδειγµατικά.
Να παραιτηθεί ο αρµόδιος υπουργός.
Ο εκπαιδευτικός κόσµος εκφράζοντας την οδύνη, την οργή και την αγανάκτησή του δηλώνει ότι θα εντείνει τον αγώνα του για να περιφρουρήσει τις δηµοκρατικές ελευθερίες και κατακτήσεις.
Καλούµε όλο τον εκπαιδευτικό κόσµο σε συστράτευση για να µην περάσει η τροµοκρατία.
Όλοι στα συλλαλητήρια και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αθήνα,7/12/2008
Στο μεταξύ με σημερινή της ανακοίνωση η ΟΛΜΕ δηλώνει ότι κήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο Τρίτη,9/12/08
"Το ∆.Σ. της ΟΛΜΕ συνεδρίασε εκτάκτως σήµερα, ∆ευτέρα, 8/12/08 το πρωί και αποφάσισε οµόφωνα την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο, Τρίτη 9/12/08, για να εκφράσει το αγωνιστικό πένθος του για τη στυγερή δολοφονία του 16χρονου µαθητή και να καταδικάσει µε τον πιο αποφασιστικό τρόπο την πολιτική της αστυνοµικής και κρατικής βίας.
Ταυτόχρονα, η καθολική συµµετοχή του κλάδου µας στην γενική απεργία της Τετάρτης, 10/12/08 προσλαµβάνει και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επικαιρότητας που συγκλονίζει το πανελλήνιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: