Ένα πολύ ενδιαφέρον Σεμινάριο- Εργαστήριο με θέμα την Τοπική Ιστορία διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τους καθηγητές Μ.Ε.Δείτε τη σχετική εγκύκλιο εδώ.
Με νεότερη εγκύκλιο του Υ.Π. πληροφορούμαστε ότι έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις.Επίσης ότι ο χώρος διεξαγωγής δε θα είναι το Π.Ι. αλλά το Παν/μιο Κύπρου.
Αντιγράφουμε απόσπασμα από τη σχετική εγκύκλιο(ημερ.3/3/2011):
Θέμα: Διοργάνωση Σεμιναρίου – Εργαστηρίου με θέμα «Η Tοπική Ιστορία στο Σχολείο: Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας».
Σας πληροφορούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνει σεμινάριο -εργαστήριο με θέμα:
«Η Τοπική Ιστορία στο Σχολείο: Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας»
Το σεμινάριο -εργαστήριο θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου 2011 στη Λευκωσία, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου,αμφιθέατρο Α019(Καλλιπόλεως 75) από τις 9.00 μέχρι τις 13.30. Οι εγγραφές θα γίνονται από τις 8.30 μέχρι τις 9.00.
Κύριοι ομιλητές του σεμιναρίου -εργαστηρίου θα είναι οι κ.κ. Γιώργος Γεωργής και Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτές Καθηγητές Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, και Χαράλαμπος Μπακιρτζής, Διευθυντής του Ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης».
Για το εργαστηριακό μέρος, η οργανωτική επιτροπή θα κατατάξει τους συμμετέχοντες σε τρεις ομάδες εργασίας. Επιπλέον, ζητείται από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα συμμετάσχουν, να προβληματιστούν πάνω σε ειδικά θέματα Τοπικής Ιστορίας, τα οποία αφορούν τις σχολικές τους μονάδες και τις τοπικές κοινωνίες και θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο ερευνητικού προγράμματος.
Κατά τη μέρα του σεμιναρίου – εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν ελεύθερα με τους εισηγητές και τους συναδέλφους τους, καταθέτοντας τις απόψεις τους για συγκεκριμένα θεματικά πεδία με τα οποία θα μπορούσαν να ασχοληθούν καθώς και για τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσουν. Αναμένεται επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στο σεμινάριο – εργαστήριο θα ετοιμάσουν σχέδιο δράσης Τοπικής Ιστορίας, το οποίο θα αναπτύξουν στη συνέχεια μαζί με ομάδα μαθητών τους.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο – εργαστήριο είναι προαιρετική και μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από τα σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν τη διάθεση και το χρόνο να εργαστούν εθελοντικά στη σχολική τους μονάδα σε ένα πιλοτικό ερευνητικό πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου