6 Σεπ 2009

"Bloggers,ζητάμε τη συμπαράστασή σας"



Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το blog του καλού φίλου ΑΑΤΟΝ.

Στο κείμενο θα δείτε και γιατί αναγκάστηκα να καταφύγω στην αναθεώρηση σχολίων, παρόλο που δε συμφωνώ.Ελπίζω να είναι πολύ προσωρινή αυτή η ρύθμιση.Παραθέτω πιο κάτω και το σχόλιο που έκανα στην ανάρτησή του:

"Νικόλα,
"θύμα" κι εγώ, γι΄αυτό και ζήτησα τη βοήθειά σου.
Τελικά, διαπιστώνω ότι είμαστε πολλοί οι συμπάσχοντες από τους αναγνώστες σου.
Επίσης ότι κάποιοι από τους followers είναι αναγνώστες σου.
Δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο...
Πέρα από το σημερινό "καταιγισμό", εγώ προσωπικά, εδώ και αρκετές μέρες, βρίσκω σε συγκεκριμένη ανάρτηση, συγκεκριμένη ώρα της μέρας ένα σχόλιο στα κινέζικα(η ιστοσελίδα που παραπέμπει έχει άσεμνο περιεχόμενο)και βέβαια το σβήνω, μόλις το αντιληφθώ.
Ακολούθησα τώρα τις οδηγίες που έδωσες και ήταν ομολογουμένως χρήσιμες.
Εύχομαι η ανάρτησή σου να βοηθήσει, ώστε να καταπολεμηθούν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα".

"Bloggers,ζητάμε τη συμπαράστασή σας"

Είναι μέρες τώρα, που έκανε την εμφάνισή του ένα αληταριό της χειρίστης μορφής, με το όνομα "disa", κατακλύζοντας τα σχόλια των αναρτήσεων με κινέζικα, τα οποία ουσιαστικά είναι διαφημίσεις από σελίδες σεξουαλικού περιεχομένου -απ΄ όσο διάβασα- στην κακήν κακώς μετάφραση που έκανα μέσω Google. Σχόλια επαναλαμβανόμενα, και στις δικές μου αναρτήσεις, μα και σε αναρτήσεις πολλών από εσάς. Δε σταματάει απ΄ ότι βλέπω, έχοντας πάρει φόρα.

(Ίσως να είναι και κάποιο Fake Account, κάποιου Έλληνα (όλα τα περιμένω πλέον) ο οποίος κάνει πόλεμο σε Έλληνες Blogger, γιατί προσπαθώ να βρώ τις αναρτήσεις του, και τις συναντάω μέχρι τώρα ΜΟΝΟ σε Ελληνικά ιστολόγια. Και ποτέ, ως τώρα, δε βρήκα ένα ξένο. Άρα κάτι παίζει και με βάζει σε μεγάλες υποψίες. Μακάρι να βγω λάθος)

Τον μαρκάρισα λοιπόν σαν ιστολόγιο Ανεπιθύμητου περιεχομένου, και επιπλέον έγραψα ένα γράμμα-καταγγελία στην Blogger, στέλνοντας μαζί και τρία Screenshots από τα κατορθώματά του, λίγα μόνο λεπτά, πριν συντάξω αυτή την ανάρτηση.

Μου έγραψε επίσης η φίλη μας Εύα Ν. πως έτυχε και αυτή να είναι ξαφνικά σήμερα ένα από τα θύματά του.
Σαν όμως επισκέφθηκα την εν λόγω σελίδα (http://disa104.blogspot.com/), είδα κάτι που μου προξένησε μια μεγάλη απορία. hah
Ο τύπος, όχι μόνο μας σπαμάρει ξεδιάντροπα, όχι μόνο μας βομβαρδίζει ξεδιάντροπα, μα έχει και ..θαυμαστές. Ναι, έχει και τρεις Followers, και μάλιστα άτομα δικά μας.

Θα μου πει τουλάχιστον κάποιος από σας βρε παιδιά, με ποιο σκεπτικό κάνετε Follow κάποιον ο οποίος τον τελευταίο καιρό αρχίζει να καταντά μάστιγα σε πάρα πολλά ιστολόγια;
Γιατί, με το που αφήνουμε εμείς τα σχόλια ελεύθερα -για ευκολία εκείνων που τυχόν θέλουν να σχολιάσουν- μας την πέφτει ο αλήτης αυτός, όποιος κι αν είναι, γεμίζοντας τα blog μας με κινέζικες αηδίες και τσόντες.

Αντί λοιπόν να πατήσετε επάνω ψηλά "Επισήμανση Ιστολογίου" για άσεμνο περιεχόμενο, και αντί να το καταγγείλετε και γραπτά στην Blogger, του κάνετε και σιγόντο ακολουθώντας τον κι από πάνω. Γιατί; Πέστε μου τουλάχιστον να καταλάβω..

Όσοι έχετε πέσει θύματά του μέχρι τώρα, ή για να μην πέσετε τις επόμενες ημέρες, πηγαίνετε Ρυθμίσεις-->Σχόλια, και -τουλάχιστον για λίγο διάστημα- κάντε τις εξής ρυθμίσεις:

1. Ενεργοποιήστε την "Αναθεώρηση σχολίων", επιλέγοντας "Πάντα".

2. Ενεργοποιήστε το "Να προβληθεί η λέξη επαλήθευσης για σχόλια;" κλικάροντας στο "Ναι"

3. Ενεργοποιήστε το "Εμφάνιση προφίλ στα σχόλια;" κλικάροντας το "Ναι"

4. Κατόπιν, μην ξεχάσετε από κάτω να πατήσετε "Αποθήκευση ρυθμίσεων"

5. Επισκεφθείτε την εν λόγω σελίδα, και πατήστε επάνω ψηλά στην μπάρα της "Επισήμανση Ιστολογίου" ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Αν ξαναπατήσετε, αναιρείτε την επισήμανση που κάνατε πριν, προσέξτε το.

6. Οι εγγεγραμμένοι σαν Follower, (αν φυσικά θέλετε να μην συμετάσχετε στο βρώμικο σπορ που έχει επιδοθεί τελευταία το άτομο αυτό) συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, και πάψτε την παρακολούθηση αυτού του blog, κάνοντάς τον να καταλάβει πως, δεν μπορεί να έχει συμμάχους ή φίλους, με αυτά που κάνει.



Ακολουθώντας τον, αυτό του δείχνετε, και δε θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο με καμία δύναμη, όχι από εσάς τουλάχιστον. Επιτρέψτε μου να πιστεύω πως σας ξέρω και πως δεν έπεσα έξω ως τώρα, τουλάχιστον για σας.Και ΟΧΙ! δεν είναι ρουφιανιά στην περίπτωση αυτή. Άμυνα θεωρείται και τίποτε άλλο. Όταν κάποιος δεν μας σέβεται, και αντιθέτως, μας ενοχλεί σε τέτοιο σημείο όπως αυτό το ξέπλυμα, τότε πρέπει να μπει στη θέση του το γρηγορότερο, και μόνο εμείς μπορούμε να τον στείλουμε στο διάολο, κανένας άλλος.

Εχθές, μέχρι να προλάβω να σβήσω τα περίπου 6 σπαμ-σχόλια που μου άφησε και να κλείσω ξανά τα σχόλια, είχε προλάβει να στείλει άλλα 5. Λες και έχει πρόγραμμα που τα κάνει αυτόματα.
Θα παρακαλέσω πολύ, ειδικά στο 5, να βοηθήσετε κι όσοι δεν είχατε παρόμοια κρούσματα. Ίσως όχι ακόμη, μα δεν μπορείτε να ξέρετε αύριο τι θα βρείτε μπροστά σας, και στο φινάλε, σας ζητάμε εμείς οι παθόντες τη συναδελφική συμπαράστασή σας, εξηγώντας σας και τον λόγο, που είναι και πολύ σοβαρός από μόνος του, και για να ξέρετε και τι ακριβώς μας συμβαίνει.
Γιατί λοιπόν να μας την αρνηθείτε;
Νίκος Ράμμος,A!μπε μπα blog

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι να αποφύγετε αυτά τα ενοχλητικά σχόλια, καλά κάνετε.Φαίνεται ότι κάποιοι επιδίδονται συστηματικά σε τέτοιου είδους κακοήθειες.
Κ.

Meropi είπε...

Εκτός από την disa μου αφήνει κινέζικα (ή ίσως γιαπωνέζικα) σχόλια και η sue. Πολύ χρήσιμες οι οδηγίες. Θα τις ακολουθήσω.

Terra Incognita είπε...

Piso apo ta sxolia krivonta arrwstoi me programmata spamming..
25 sxolia se 5 lepta prin liges meres.. Grr

rose είπε...

δηλώνω παθούσα :-)
αφησε τουλαχιστον 7 σχολια σε παλαιοτερες αναρτήσεις