11 Απρ 2009

"Όταν οι πολίτες διεκδικούν με όπλο τον πολιτισμό"


Ένας άλλος αέρας φύσηξε σήμερα στη Λεμεσό...

Εκεί, στο Ανατολικό άκρο του Μόλου, η φαντασία ενώθηκε με τη δημιουργικότητα σε μια γιορτή του πολιτισμού και διεκδίκησης της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.
Παιδιά, νέοι και νέες, πολίτες κάθε ηλικίας ένωσαν τις φωνές τους, ένωσαν το όνειρό τους για ένα κόσμο χωρίς αστυνομική βία, χωρίς καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, χωρίς αυθαιρεσία και δίκαιο του ισχυρού.
Η Μουσική, το Θέατρο, η Ζωγραφική, τα πολιτιστικά δρώμενα έφεραν κοντά τους ανθρώπους.
Έτσι δόθηκε το μήνυμα της αντίστασης.
Αύριο θ΄ακολουθήσουν κι άλλα.
Πρέπει.Μέχρι την τελική δικαίωση.

Ήταν όλοι εκεί.
Η Κίνηση Πολιτών Λεμεσού, η ALERT, ο Γιάννος Νικολάου, τα παιδιά, οι μεγάλοι, οι μπλόγκερς, οι περαστικοί τουρίστες, τα ΜΜΕ.

6 σχόλια:

patsnik είπε...

Ζηλεύω..

Στην ίδια περίπτωση στην Αθήνα, αν γινόταν κάτι τετοιο, την επόμενη μέρα θα μιλούσαμε για "αναρχικούς" για παλιόπαιδα με κουκούλες και τα λοιπά..

Όλο αυτό θα είχε την πραφανή -για την ελληνική κυβέρνηση πάντα- κατάληξη: Περισσότερα μέτρα ασφαλείας. Αυτή τη φορά, ίσως κάμερες παντού...

Μπράβο σας όμως.. Χαίρομαι..

Την καλησπέρα μου..

Eva Neocleous είπε...

Όσο αυξάνονται τα μέτρα στην Ελλάδα, άλλο τόσο θα μεγαλώνει κι η αντίδραση.Το θέμα είναι να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδηγούν σε κινητοποιήσεις.Κι αυτό δε γίνεται σίγουρα με κάμερες.
Στην επόμενη εκδήλωση να έρθεις κι εσύ, είσαι ευπρόσδεκτος.
Καλό σου βράδυ κι από μένα

DaisyCrazy είπε...

χαίρομαι που σαν κοινωνία επιτέλους ξυπνάμε και αντιδρούμε σε όλα αυτά που μας ενοχλούν, μας αγανακτούν, μας πνίγουν. δεν το περίμενα να συμβεί κάποτε (όντας απαισιόδοξη) αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που είχα λάθος!

VAD είπε...

Καταφερνετε και κινητοποιείτε τα πατριωτάκια σας πασχαλιάτικα;Ε,τοτε μην γκρινάζεις,καλα πάτε!
Για δοκίμασε να κινητοποιήσεις τον Ελλαδίτη αυτή την εποχή!Σιγά ,η πατρίδα κοιμάται,οβελιας ενοψει,για συλλογικα τρεχάματα ειμαστε τώρα;

Καλο μεγαλοβδόμαδο...

Eva Neocleous είπε...

@ Dorothea,
καλωσόρισες καταρχήν.
Κι εγώ χαίρομαι που κατάφερε η συγκεκριμένη εκδήλωση να κινητοποιήσει τον κόσμο και να έχει τέτοια απήχηση.Ειδικά στους νέους που έδειξαν να την αγκαλιάζουν ολόψυχα.
Άντε και να είσαι αισιόδοξη!

Eva Neocleous είπε...

@ VaD,
και βέβαια καταφέρνουμε.Όταν καταπατούνται κατάφωρα οι αρχές δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.Δεν ξέρω, αν παρακολούθησες καθόλου το συγκεκριμένο θέμα που κινητοποίησε τον κόσμο.Αν όχι, πες μου να σε ενημερώσω.Είσαι μακριά αλλά σ΄ενδιαφέρουν, απ΄ότι ξέρω, τα της Κύπρου.
Παρεμπιπτόντως, στις 25 Απρίλη θα έχουμε Παγκύπρια Πορεία.Καλά πάμε!
Καλή βδομάδα και σε σένα.Όχι των Παθών βέβαια.